Blink – Press release (swedish)

Blink cover frontPressrelease 2013-09-20

Ladda ner pdf här

Skivtitel: In the Blink of an Eye

Artist: Martin Sjöstedt & Stockholm Jazz Orchestra

Release-datum: 2013-09-27

Pressbilder och media: martinsjostedt.com

Connective Records tillsammans med Stockholm Jazz Orchestra har den stora äran att presentera produktion som inte annat kan beskrivas som ett mästerverk av en av de största begåvningar  inom svensk jazz. Årets Jan Johansson-stipendiat Martin Sjöstedt, är inte bara en av Europas mest efterfrågade musiker både som basist och pianist, han presenterar sig nu också som en briljant arrangör och kompositör.

Jim McNeely, kompositör och amerikansk grammy-vinnare, skriver i sina liner notes: “With this CD, Martin reveals the scope of his abilities as composer and arranger for big band, and they are impressive. It’s very satisfying to see someone whom I remember as the new, young guy, develop into a major voice as a composer/arranger for big band”.

Vad som gör In the Blink of an Eye så unikt är att varje komposition speglar en eller flera röster ur orkestern Stockholm Jazz Orchestra. Och starka personliga röster finns det gott om här, alla medlemmar i SJO tiilhör de bästa solisterna och improvisatörerna i landet. Med Martins erfarenhet av att varit medlem i bandet i nästan 10 år har han  möjlighet att skriva musik direkt riktad till den röst som presenteras. Musiken rör sig i ett enormt spann från tuffa, energirika passager till mer lyriska, drömmande klanger vidare till en lite ilsken, atonal titellåt In the Blink of an Eye.

Stockholm Jazz Orchestra är utan tvekan ett av de ledande storbanden i världen idag. Bandet har sedan tidigt 90-tal samarbetat med storheter som Maria Schneider, Bob Brookmeyer, Joe Lovano med flera och turnerat i bland annat Sydafrika, Mexico, Argetina. Läs mer om bandet på stockholmjazzorchestra.com

Release konsert hålls på Teaterstudio Lederman, Stockholm den 27 september 2013.

Advertisements